Alegerea numelui de domeniu potrivit.

Oricare ar fi strategia folosită pentru alegerea numelui de domeniu trebuie respectate niște reguli generale:

  1. Numele ales trebuie să fie scurt.

Cu cât numele de domeniu este mai scurt cu atât va fi mai ușor de reținut de către vizitatorii site-ului tău. De asemenea ar fi bine să nu conțină cuvinte care să fie imposibil de pronunțat.

  1. Trebuie ales astfel încât să nu provoace confuzii.

Se va evita alegerea unor nume de domenii care sa semene mai mult sau mai puțin cu alte nume de domenii. Aceste asemănări ar putea provoca confuzii în rândul vizitatorilor care ar putea nimeri pe site-ul concurenței.

  1. Să nu conțină mai multe cuvinte cheie.

Aparent, folosirea mai multor cuvinte cheie în componența numelui de domeniu va ajuta la urcarea în rezultatele motoarelor de căutare, dar pe de alta parte numele de domeniu va deveni greu de reținut pentru oamenii care vor vizita site-ul și nici nu va suna foarte bine. Ce părere ați avea de un nume de domeniu de forma: „codourisidecoratiunipersonalizate.ro”?

  1. Alegeți nume de domeniu care să nu încalce Legea Copyright-ului.

Evitați introducerea în conținutul numelui de domeniu a unor nume de branduri internaționale pentru a evita unele probleme ulterioare.

  1. Evitați folosirea cratimei.

Dacă nu este absolut necesar evitați folosirea cratimei în componența numelui de domeniu. Aceasta ar putea produce confuzie sau ar putea face numele de domeniu greu de reținut.

  1. Alegeți extensia numelui de domeniu cea mai potrivită.

Dacă afacerea ta se adresează în special pieței din România, atunci cea mai bună alegere este extensia .ro. Trebuie avute în vedere extensiile nou apărute cum ar fi: .computer, .solutions, .social, .education, .company, .restaurant, .business etc.

Deși, începând cu data de 2 iunie este permisă folosirea diacriticelor în componența numelor de domeniu cu extensia .ro, nu recomandăm acest lucru deoarece poate să creeze confuzii.

Pentru toate website-urile dezvoltate de firma Multiseco, îți oferim asistență gratuită pentru alegerea și rezervarea numelui de domeniu. De asemenea îți oferim găzduire și administrare gratuită în primele 3 luni. Contactează-ne acum pentru o oferta personalizată.

Ajutăm afacerile mici și mijlocii să crească cu ajutorul promovării în mediul online.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram