Cum să îmbunătățești viteza de încărcare a site-ului web

În 2010, Google a anunțat că viteza de încărcare a site-ului a fost considerată drept unul dintre factorii critici de clasificare în căutări.

De atunci, designerii web și specialiștii în SEO s-au străduit să facă ca site-urile web să se încarce cât mai repede posibil. Este normal, deoarece viteza slabă a paginii poate submina toată munca făcută pentru a crea un site web frumos și modern.

În același timp vizitatorii devin mai exigenți în privința site-urilor pe care le vizitează. Prin urmare, viteza scăzută a paginii va forța pur și simplu să le sară la alt site.

Google pune la dispoziție un instrument gratuit care analizează viteza de încărcare a paginilor web și oferă recomandări cu privire la modul prin care aceasta poate fi îmbunătățită. În conformitate cu recomandările Google, un site web eficient trebuie să realizeze un scor de cel puțin 80/100 de puncte pentru a se clasifica sus în pagina cu rezultatele motorului de căutare.

Cum să îmbunătățești viteza de încărcare a site-ului?

 1. Comprimă fișierele multimedia. Imaginile și videoclipurile de înaltă rezoluție pot afecta serios viteza de încărcare a site-ului, utilizând totodată o cantitate mare de spațiu de stocare pe server. Pe vizitatorii obișnuiți nu îi vor deranja dimensiunea și calitatea originală a fișierelor, mass-media decât dacă sunt foarte mici.

Poți optimiza foarte ușor fișierele mass-media urmând aceste reguli simple:

  • Încarcă imagini cu rezoluții mai mici sau comprimați-le cele existente – aceasta va elibera mult spațiu. Utilizează formatul jpeg pentru imagini, deoarece acestea ocupă cel mai puțin spațiu de stocare.
  • Pentru videoclipuri, utilizează playere YouTube sau Vimeo încorporate, care se încarcă mai repede decât orice player media creat special pentru site.
 1. Folosește “lazy loading”. Aceasta va încărca pagina web pe porțiuni, atunci când un vizitator ajunge la porțiunea respectivă, reducând astfel timpul de încărcare inițial.
 2. Rafinează codul. Verifică site-ul pentru erori html înainte de a-l lansa online. Utilizează acest instrument pentru a automatiza procesul.

Este important de știut că un site web creat cu o platformă CMS sau un constructor de site-uri este mai puțin predispus la erori care ar putea încetini încărcarea sa.

Ce facem noi pentru îmbunătățirea vitezei de încărcare?

 • La toate site-urile construite de noi toate imaginile sunt redimensionate la rezoluția optimă și comprimate cu programe speciale, pentru a obține o viteza de încărcare mare și pentru a economisi spațiul de stocare.
 • Toate videoclipurile folosite sunt încorporate din YouTube și Vimeo;
 • Pe tot parcursul dezvoltării site-ului facem tot posibilul pentru a minimiza numărul de erori și a asigura o experiență impecabilă a utilizatorului.
 • Site-urile construite de noi sunt găzduite pe serverele noastre, optimizate pentru a obține cele mai bune rezultate.

Iată și dovada că site-urile construite de noi sunt rapide:

Site-urile clienților noștri primesc calificativul “Good” la testul PageSpeed ​​Insights. Iată scorul obținut de site-ul Multiseco:

Vrei o analiză gratuită a vitezei de încărcare?
Hai să discutăm
Ajutăm afacerile mici și mijlocii să crească cu ajutorul promovării în mediul online.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram